Izvēlieties valsti, uz kuru vēlaties piegādāt preces. Mēs attiecīgi pielāgosim vietni, lai jūs varētu izvēlēties piegādi un apmaksāt pasūtījumu.

Diēta asins trūkuma gadījumā (Xue Xu)

Diēta asins trūkuma gadījumā (Xue Xu)

Kas ir asinis

Asinis baro un mitrina mūsu ķermeni. Tā ir mūsu psihes un gara materiālais pamats. Ja mums ir pietiekami daudz asiņu, mums ir veselas locītavas, cīpslas un kauli, mums nav kustību problēmu, asinis baro mūsu maņu orgānus, mums ir svaiga sejas krāsa, mēs labi redzam un mums nav problēmu ar izkārnījumiem.

Kā izpaužas asins trūkums

Asins var trūkt organismā kopumā vai arī tās var trūkt atsevišķos orgānos, parasti aknās vai sirdī.

Tas nenozīmē, ka mums ir mazāk asiņu nekā citiem cilvēkiem, drīzāk tā ir noteikta asins enerģētiskā kvalitāte.

Tipiski kopējā asins trūkuma simptomi

  • Bālas lūpas
  • Bāla, sausa un blāva āda
  • Sirds sirdsklauves sirdsklauves
  • Reibonis
  • Neskaidra redze
  • Sausas acis
  • Reibonis
  • Galvassāpes
  • Spazmas, tirpšana, tirpšana, tiki, raustīšanās
  • Nogurums
  • Matu izkrišana
  • Sausi un trausli mati un nagi
  • Aizcietējums ar sausiem un sabiezējušiem izkārnījumiem
  • Menstruāciju problēmas - vājas menstruācijas, pagarināts cikls
  • Var būt, bet var arī nebūt anēmija

Bojāti, mati,, pārsteigts, Āzijas, jauna, sieviete,, meitene, roka, turot, suku

Asins trūkums ievērojami izpaužas arī psiholoģiskajā jomā:

  • Bezmiegs
  • Nemiers
  • Viegla uzbudināmība
  • Depresija
  • Garīgā inerce
  • Slikta atmiņa

Uztura principi asins trūkuma gadījumā

Vispārīgi principi

Lai stiprinātu asinis, ir svarīgi palielināt dzīvnieku olbaltumvielu īpatsvaru un izmantot tādu pagatavošanas veidu, kas veicina asins un šķidruma papildināšanos. Intensīvi vingrinājumi ar svaru un spraiga fiziska slodze nav piemēroti. Vegāniskā vai veģetārā diēta arī nav piemērota.

Asins nepietiekamība parasti rodas galvenokārt sievietēm. Neveselīgi ēdot, izlaižot no uztura gaļu un olas, viņas var izraisīt sev nopietnākas slimības un pat neauglību.

Īpašas vadlīnijas

Lai stiprinātu asinis, ir nepieciešams pietiekami uzsūkt barības vielas, kas tieši iesaistītas asins veidošanā. Veselīga liesa ir ļoti svarīga efektīvai barības vielu uzsūkšanai. Asins veidošanai nepieciešams lielāks olbaltumvielu, īpaši dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielu, piemēram, vistas gaļas un liellopu gaļas, patēriņš. Buljoni un zupas, kas pagatavoti no organiskiem vistas un liellopu gaļas kauliem, atbrīvo tīru Yin no kaulu smadzenēm.

Hlorofila bagāti lapu dārzeņi, piemēram, spināti, veicina labāku dzelzs uzsūkšanos un asins veidošanos. Ir svarīgi ierobežot mākslīgās piedevas, hormonus un pārmērīgu sāls vai cukura daudzumu pārtikā.

Diētas sagatavošana

Mēs dodam priekšroku tvaicēšanai, vārīšanai tvaikā, vārīšanai ūdenī un blanšēšanai. Vasarā var ēst neapstrādātus lapu dārzeņus, ziemā - diedzētus pākšaugu dzinumus.

Ieteicamie pārtikas produkti

  • Augstvērtīgas olbaltumvielas: gaļa (īpaši vistas, liellopu un cūkgaļas aknas), olas, pākšaugi, melnās pupiņas.
  • Lapu dārzeņi: spināti, kviešu kāposti, burkāni, bietes, pētersīļi.
  • Citi: melase, raudzētas pupiņas, miso, tempeh, jūraszāles, spirulīna, melnās sezama sēklas, liči, kokosrieksti, rīsi, sarkanvīns, tumšais alus, vegemīts, marmite, ķirši, plūmes, aprikozes, rozīnes, granātābolu, mežrozīšu un hibiska tēja.

Aknu asins trūkums

  • Papildus vispārējiem principiem ieteicams lietot ķīniešu jāņogu (godži) ogas, kas pagatavotas ar vistu vai rīsu putrā.

Aizliegtie pārtikas produkti

  • Tie paši pārtikas produkti kā liesas Qi nepietiekamības gadījumā.
  • Turklāt rūgti, skābi, sāļi un pikanti/karsti ēdieni, rafinēts cukurs, ķīmiskās piedevas, hormoni.

Liellopa,Kauli,Gatavojot,Buljonu.,Neapstrādāti,Liellopa,Kauli,Zupai.

Klīniskās piezīmes

Būtībā tas pats, kas liesas Qi deficīts.

Proporcionāls pārtikas sastāvs asins deficīta gadījumā

Uz asinsrades sistēmas stiprināšanai paredzētā uztura pamatā ir zaļa lapu dārzeņu masa (30-40%) un augstvērtīgas dzīvnieku olbaltumvielas (20-30%) kopā ar saliktiem ogļhidrātiem (30-40%). Ar asins piedevām katra komponenta proporcijas var tuvināt vērtībām, kas paredzētas vispārējai liesas stiprināšanai.

Uzslavas par buljoniem

Saskaņā ar tradicionālo ķīniešu medicīnu gaļas buljoni ir viens no labākajiem asins atjaunošanas veidiem. Tie ne tikai palīdz atjaunot asinis, bet arī neapgrūtina organismu, kā tas ir iespējams tikai ar gaļu. Buljoni spēj uzlabot asins, enerģijas un imūnsistēmas darbību.

Sastāvdaļu pagatavošana un izvēle

Lai panāktu vislabāko iedarbību, ideāli ir papildus kvalitatīvai gaļai izmantot kaulus, vislabāk tītara gaļu. Kaulu smadzenes satur uzturvielas, kas veicina kaulu un locītavu veselību. Visbiežāk pagatavo liellopu gaļas, vistas gaļas vai vistas gaļas buljonus. Burkānu kauli papildus asinīm palīdz izkalt Jing nieru esenci.

Tvaicēšanas paņēmiens

Svarīgi buljonu ievilkt, t. i., vairākas stundas vārīt uz lēnas liesmas. Šis process ļauj buljonā iegūt visas svarīgās uzturvielas no gaļas un kauliem. Lēni vārīts buljons ir bagāts ar kolagēnu, minerālvielām un citām labvēlīgām vielām.

Buljona lietošana uzturā

Buljonu var uzglabāt ledusskapī un katru dienu izdzert apmēram 2 dl uzsildīta buljona. Regulāra neliela daudzuma buljona lietošana var palīdzēt uzturēt organisma līdzsvaru un veicināt vispārējo veselību. Buljonu var izmantot arī kā zupas pamatu. Viens no lieliskiem variantiem ir vjetnamiešu Pho Bo zupa, kurā spēcīgs buljons ir apvienots ar rīsu nūdelēm, garšaugiem un liellopu gaļu.

Cita interesanta informācija

Tradicionālajā ķīniešu medicīnā buljonus bieži iesaka cilvēkiem pēc slimības vai operācijas, jo tie veicina ātrāku organisma atveseļošanos. Buljoni var arī palīdzēt mazināt iekaisumus un veicināt veselīgu gremošanu.