Pirmdienās-piecdienās 7:00-15:00
Kas ir asinis
Asinis baro un mitrina mūsu ķermeni. Tā ir mūsu psihes un gara materiālais pamats. Ja mums ir pietiekami daudz asiņu, mums ir veselas locītavas, cīpslas un kauli, mums nav kustību problēmu, asinis baro mūsu maņu orgānus, mums ir svaiga sejas krāsa, mēs labi redzam un mums nav problēmu ar izkārnījumiem.
Kā izpaužas asins trūkums
Asins var trūkt organismā kopumā vai arī tās var trūkt atsevišķos orgānos, parasti aknās vai sirdī.
Tas nenozīmē, ka mums ir mazāk asiņu nekā citiem cilvēkiem, drīzāk tā ir noteikta asins enerģētiskā kvalitāte.
Asins trūkums ievērojami izpaužas arī psiholoģiskajā jomā:
Vispārīgi principi
Lai stiprinātu asinis, ir svarīgi palielināt dzīvnieku olbaltumvielu īpatsvaru un izmantot tādu pagatavošanas veidu, kas veicina asins un šķidruma papildināšanos. Intensīvi vingrinājumi ar svaru un spraiga fiziska slodze nav piemēroti. Vegāniskā vai veģetārā diēta arī nav piemērota.
Asins nepietiekamība parasti rodas galvenokārt sievietēm. Neveselīgi ēdot, izlaižot no uztura gaļu un olas, viņas var izraisīt sev nopietnākas slimības un pat neauglību.
Īpašas vadlīnijas
Lai stiprinātu asinis, ir nepieciešams pietiekami uzsūkt barības vielas, kas tieši iesaistītas asins veidošanā. Veselīga liesa ir ļoti svarīga efektīvai barības vielu uzsūkšanai. Asins veidošanai nepieciešams lielāks olbaltumvielu, īpaši dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielu, piemēram, vistas gaļas un liellopu gaļas, patēriņš. Buljoni un zupas, kas pagatavoti no organiskiem vistas un liellopu gaļas kauliem, atbrīvo tīru Yin no kaulu smadzenēm.
Hlorofila bagāti lapu dārzeņi, piemēram, spināti, veicina labāku dzelzs uzsūkšanos un asins veidošanos. Ir svarīgi ierobežot mākslīgās piedevas, hormonus un pārmērīgu sāls vai cukura daudzumu pārtikā.
Diētas sagatavošana
Mēs dodam priekšroku tvaicēšanai, vārīšanai tvaikā, vārīšanai ūdenī un blanšēšanai. Vasarā var ēst neapstrādātus lapu dārzeņus, ziemā - diedzētus pākšaugu dzinumus.
Aknu asins trūkums
Aizliegtie pārtikas produkti
Būtībā tas pats, kas liesas Qi deficīts.
Proporcionāls pārtikas sastāvs asins deficīta gadījumā
Uz asinsrades sistēmas stiprināšanai paredzētā uztura pamatā ir zaļa lapu dārzeņu masa (30-40%) un augstvērtīgas dzīvnieku olbaltumvielas (20-30%) kopā ar saliktiem ogļhidrātiem (30-40%). Ar asins piedevām katra komponenta proporcijas var tuvināt vērtībām, kas paredzētas vispārējai liesas stiprināšanai.
Saskaņā ar tradicionālo ķīniešu medicīnu gaļas buljoni ir viens no labākajiem asins atjaunošanas veidiem. Tie ne tikai palīdz atjaunot asinis, bet arī neapgrūtina organismu, kā tas ir iespējams tikai ar gaļu. Buljoni spēj uzlabot asins, enerģijas un imūnsistēmas darbību.
Sastāvdaļu pagatavošana un izvēle
Lai panāktu vislabāko iedarbību, ideāli ir papildus kvalitatīvai gaļai izmantot kaulus, vislabāk tītara gaļu. Kaulu smadzenes satur uzturvielas, kas veicina kaulu un locītavu veselību. Visbiežāk pagatavo liellopu gaļas, vistas gaļas vai vistas gaļas buljonus. Burkānu kauli papildus asinīm palīdz izkalt Jing nieru esenci.
Tvaicēšanas paņēmiens
Svarīgi buljonu ievilkt, t. i., vairākas stundas vārīt uz lēnas liesmas. Šis process ļauj buljonā iegūt visas svarīgās uzturvielas no gaļas un kauliem. Lēni vārīts buljons ir bagāts ar kolagēnu, minerālvielām un citām labvēlīgām vielām.
Buljona lietošana uzturā
Buljonu var uzglabāt ledusskapī un katru dienu izdzert apmēram 2 dl uzsildīta buljona. Regulāra neliela daudzuma buljona lietošana var palīdzēt uzturēt organisma līdzsvaru un veicināt vispārējo veselību. Buljonu var izmantot arī kā zupas pamatu. Viens no lieliskiem variantiem ir vjetnamiešu Pho Bo zupa, kurā spēcīgs buljons ir apvienots ar rīsu nūdelēm, garšaugiem un liellopu gaļu.
Cita interesanta informācija
Tradicionālajā ķīniešu medicīnā buljonus bieži iesaka cilvēkiem pēc slimības vai operācijas, jo tie veicina ātrāku organisma atveseļošanos. Buljoni var arī palīdzēt mazināt iekaisumus un veicināt veselīgu gremošanu.