Izvēlieties valsti, uz kuru vēlaties piegādāt preces. Mēs attiecīgi pielāgosim vietni, lai jūs varētu izvēlēties piegādi un apmaksāt pasūtījumu.

Asins sastinguma diēta (Xue Yu)

Asins sastinguma diēta (Xue Yu)

Asinis ir dzīvību dodošs šķidrums, kas cirkulē asinsvados. Tam ir trīs galvenie uzdevumi:
  • Tā baro ķermeni.
  • mitrina organismu
  • Tā ir mūsu psihes materiālais pamats

Sirds, liesa un aknas ir visciešāk saistītas ar asinīm. Ķīniešu medicīnas skatījumā asins veidošanos ietekmē esences transformācija no pārtikas un Jing esences transformācija no nierēm. No ēdiena iegūtā esence pārnes liesas Qi enerģiju uz plaušām, kur tā sajaucas ar tīro ieelpoto Qi, kas bagātināta ar plaušu un sirds enerģiju, un iesūcas asinsvados, kur sajaucas ar asinīm, lai tās papildinātu un saplūstu ar tām. No nierēm izdalītās esences transformācija notiek kaulu smadzenēs un aknās.

Lai asinis varētu pildīt savas funkcijas, tām pastāvīgi cirkulēt asinsvados. Reizēm kāda iemesla dēļ tās plūsma palēninās un pēc tam apstājas, izraisot blokādi, ko mēs saucam par asins stāzi (Xue Yu). Asins sastrēguma cēlonis var būt aknu Qi stagnācija, aukstuma iekļūšana organismā, asins sabiezēšana ar karstumu, Qi pavājināšanās, ārējs ievainojums vai Yang pavājināšanās, kā arī iekšējā aukstuma attīstība.

Asins stagnācija izjauc Qi mehānismu un tādējādi ir daudzu dažādu veselības problēmu etioloģiskais pamats.

asinis

Visbiežāk sastopamie asins stagnācijas simptomi attēls

  • Fiksētas sāpes jebkurā ķermeņa vietā (bieži vien asas, pastiprinātas spiediena ietekmē vai pastiprinoties naktī).
  • Aptaustāmu veidojumu veidošanās (fibroīdi, cistas, polipi, endometrioze, audzēji u. c.).
  • Tumši pelēka sejas āda.
  • Violetas lūpas, nagi un mēle.
  • Violetas vēnas uz ādas.
  • Sāpes menstruāciju laikā.
  • Menstruāciju izlaišana vai auglības problēmas.

Vispārīgi uztura principi gleznā

Galvenie uztura principi attiecībā uz asins stagnācijas attēliem ir līdzīgi tiem, kas attiecas uz Qi enerģijas stagnāciju. Jāizvairās no pārtikas produktiem un ieradumiem, kas pārslogo aknas (īpaši stresa dēļ), pasliktina Qi un asins enerģijas cirkulāciju vai atvēsina un sašaurina asinsvadus.

Pikantus vai sildošus ēdienus parasti lieto, lai izkustinātu asins stagnāciju. Ja pacienta stāvokli sarežģī pārmērīgs karstums vai Qi deficīts, sastāvdaļas ar siltu būtību (piemēram, paprika, ingvers un ķiploki) jālieto piesardzīgi. Piesardzība jāievēro, lietojot asinis stimulējošu diētu gadījumos, kad asins stagnācija ir sarežģīta vai pat izraisīta Qi vai Yang deficīta.

Parasti asins sastrēgums ir kādas citas slimības pavadonis vai to pavada citas kaites. Šādos gadījumos, tā vietā, lai visu diētu balstītu uz asinis stimulējošiem pārtikas produktiem, labāk ir vienkārši papildināt jebkuru piemērotu diētu ar dažiem izvēlētiem pārtikas produktiem no turpmāk minētā saraksta. Ja galvenā slimība ir asins stagnācija, sākotnēji lielāku uzsvaru var likt uz asinis šķidrinošiem pārtikas produktiem. Pacienta stāvoklim uzlabojoties, diētu var attiecīgi pielāgot.

pārtika

Ieteicamie pārtikas produkti

  • Garšvielas un dārzeņi: kurkuma, šalotes, puravi, maurloki, ķiploki, ingvers, taro, baklažāni, baziliks, paprika, muskatrieksts, raudene, rozmarīns, baltie pipari.
  • Pākšaugi un rieksti: adzuki pupiņas, kastaņi.
  • Gaļa un zivis: krabju gaļa.
  • Dzērieni: sarkanvīns, zaļā tēja, oolong tēja.
  • Augļi un dārzeņi: redīsi, melones, tomāti, bumbieri, ūdens kastaņi.
  • Sēnes: visu veidu sēnes (baravikas, Jūdas auss u. c.).
  • Sēklas: lotosa sēklas, Ījaba asaras.
Asins sastrēgums dzemdē
  • Baklažāni, jūras aļģes, jūras aļģes, Jūdas auss.
Sāļš, lai mīkstinātu cietību
  • Krabju gaļa, medūzas, jūras aļģes, nori (Porphyra umbilicalis), gliemenes, gliemenes, sams (trepangs), ausis, vilkābele.
Izvairīties no
  • Pārtikas produktiem ar lipekli, piena produktiem, neapstrādātiem pārtikas produktiem, saldētiem pārtikas produktiem, smūtijiem. Pārtikas produktiem nav lielas nozīmes stāzes veidošanā, taču tie var atvēsināt organismu.

Klīniskās piezīmes

Pārtika pret vēzi
  • Vitāli svarīgās sēnes: reiši, korioluss, kordycepss, agaricus, čaga, maitake, hericium, enoki, šitake, sēne, agaricon, poliporus, poria, auricularia.
  • Sēklas: asaras, melnie rīsi.
  • Dārzeņi: redīsi, tomāti, sīpoli, ķiploki, puravi, sīpoli, brokoļi, kāposti, kāposti, ziedkāposti, ziedkāposti, burkāni, spināti.
  • Augļi: bumbieri, melones, vīnogas, avenes, mellenes, ērkšķogas, upenes.
  • Citi: ūdens kastaņi, lotosa sēklas, linsēklas, adzuki pupiņas, zaļā tēja, oolong tēja, neliels daudzums vīna, ingvers, pipari, etiķis, pietiekams sālījums, vilkābeles, kurkuma, krabju gaļa, medūzas, jūras aļģes, nori (Porphyra umbilicalis), gliemenes, gliemenes, sams (trepang), ausis.

Receptes

Maize no sēklām

Mums ir nepieciešams:

  • Vajadzīgs: 230 g saulespuķu sēklu
  • 2 olas
  • 30 g čia sēklu, kas iemērktas 0,6 dcl ūdens
  • 60 g zeltaino linsēklu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 25 g psīlija
  • 2 tējkarotes ķimeņu sēklu
  • 2 ēd.k. ābolu sidra etiķa
  • 1 tējkarote sāls
  • Ar ūdeni

Procedūra:

  • Sēklas mērcēt ūdenī 5 minūtes.
  • Saulespuķu un linu sēklas kopā ar psīliju sasmalcina virtuves kombainā.
  • Maltajām sēklām pievieno pārējās sastāvdaļas un pakāpeniski ielej ūdeni, līdz izveidojas mīklai līdzīga konsistence.
  • Ikrūmu plācenī uz cepampapīra izvietojiet mīklu un cepiet 150 °C temperatūrā aptuveni divas stundas.
  • Pēc izcepšanas ļauj atdzist un izņem no trauka. Maizei jābūt zemai, lai tā izceptos, mīkla ir smaga sēklu dēļ. Tāpēc piepildiet skārdu ne vairāk kā līdz pusei.
maize

Chia sēklu krekeri

Nepieciešams: 1:

  • Vajadzīga 1 daļa čia sēklu
  • 1 daļa saulespuķu sēklu
  • 1 daļa ķirbju sēklu
  • 1 daļa sezama sēklu
  • 2 daļas ūdens
  • 1 ķiploka daiviņa (sasmalcināta)
  • 1 ēdamkarote rīvēta sīpola
  • Sāls

Procedūra:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 °C, izklāj cepamo papīru uz cepešpannas. Lielā bļodā samaisiet kopā visas sēklas. Mazākā bļodā labi sajauciet ūdeni, ķiplokus un sīpolus, pārlejiet sēklu maisījumu, nobarojiet ar sāli un labi samaisiet. Ļauj maisījumam atpūsties 30 minūtes, līdz tas sabiezē. Izmantojot lāpstiņu, izklājiet maisījumu uz cepšanas papīra, ar lāpstiņu vai nazi sagrieziet jebkurā formā un cepiet apmēram 30 līdz 40 minūtes.

Arī šajā gadījumā sīpolus vai ķiplokus var aizstāt ar rozmarīnu, timiānu vai kanēli u. c.