Pirmdienās-piecdienās 7:00-15:00
Visi produkti
Sastāvdaļas: 50 g žāvētu šitake sēņu.
400 g svaigu makaronu
150 ml baltā vīna
450 ml krēma fraîche (recepte turpmāk)
3 ķiploka daiviņas
2 šalotes
40 g sviesta
Parmezāns
sāls
pipari
Sastāvdaļas: 500 ml vismaz 33% putukrējuma (vēlams pasterizēta).
2 ēdamkarotes pilnpiena skābo paniņu
Šitake sēnes iemērciet karstā ūdenī uz 30 minūtēm. Pēc tam lieko ūdeni notecina.
Makaronu izvāriet sālītā ūdenī, lai tas būtu koduma lieluma.
Sīpolus smalki sagriež, ķiplokus sagriež šķēlēs un apcep sviestā. Apcep sagrieztās sēnes un pārlej ar baltvīnu. Ļaujiet alkoholam iztvaikot un pievienojiet vārītus makaronus ar nedaudz cieti saturoša ūdens (ūdens, kurā vārīti makaroni).
Visbeidzot sajauc ar krēmkrāsu, lai iegūtu krēmveida mērci. Garšojiet ar sāli un pipariem un pārkaisa ar parmezāna sieru. Pasniedz uz šķīvja.
Sastāvdaļā sajauc krējumu ar paniņām un pārklāj ar foliju vai cepamo papīru. Atstājiet burku istabas temperatūrā (22-25 °C) uz 12 līdz 24 stundām, līdz krēms ir sabiezējis. Ja pēc 24 stundām krēms nav sabiezējis, novietojiet to siltākā vietā. Gatavo krējumu samaisa un atdzesē ledusskapī.
Grūtības Porciju skaits Pagatavošanas laiks Kopējais laiks
Viegli 410 min30 min