Izvēlieties valsti, uz kuru vēlaties piegādāt preces. Mēs attiecīgi pielāgosim vietni, lai jūs varētu izvēlēties piegādi un apmaksāt pasūtījumu.

Ravioli, pildīti ar šitake un brinzu ar beurre blanc mērci

Ravioli, pildīti ar šitake un brinzu ar beurre blanc mērci

MycoMedica pavārgrāmata

Sastāvdaļas:

Sastāvdaļas: 30 g žāvētu šitake sēņu.

100 g pancetas

2 ķiploka daiviņas

2 šalotes

125 g brinzas

70 ml krējuma

300 g zirņu (svaigu)

250 g sviesta

baltais pussaldais vīns

vīna etiķis

daži pilieni maurloku eļļas

pipari

sāls

Ravioli sastāvdaļas:

Sastāvdaļas: 400 g parasto miltu.

4 olas

1 ēdamkarote olīveļļas

sāls

Procedūra:

Uz 30 minūtēm iemērciet žāvētas šitake sēnes karstā ūdenī.

Sausā cepeškrāsnī apcepiet pancetu (tā atbrīvosies pietiekami daudz tauku). Taukos apcep mazākos gabaliņos sagrieztās sēnes. Zirņus tvaicē verdošā ūdenī apmēram 1 līdz 2 minūtes un atdzesē ledū.

Tagad sagatavo mīklu ravioli pagatavošanai. Apkaisiet virtuves galdu ar miltiem un izveidojiet tajā bedrīti. Ievieto iedobē olu, pievieno šķipsniņu sāls un ēdamkaroti olīveļļas. Izstrādājiet mīklu, lai tā būtu gluda un nedaudz lipīga (to var izdarīt arī ar virtuves kombainu). Sadaliet mīklu mazākos gabaliņos, apkaisiet ar miltiem un izvelciet plānās loksnēs, kurās izgrieziet apaļus (ja jums nav griezēja, varat izmantot glāzi).

Tagad pagatavojiet pildījumu. Saputojiet brinzu ar nedaudz krējuma, pievienojiet sāli, piparus, ceptas sēnes un ielieciet šo pildījumu konditorejas maisiņā ar uzgali.

Ielieciet pildījumu apaļumu vidū un viegli noslaukiet mīklas malas ar ūdeni. Virsū liek otru kārtu un malas saspiež kopā. Vāra verdošā ūdenī apmēram 3 līdz 4 minūtes.

Visbeidzot pagatavojiet beurre blanc mērci. Sviestā sautē šalotes un ķiplokus. Pievieno balto pussaldo vīnu un vīna etiķi. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un pēc tam nosusina. Atkal uzkarsē pārlieto šķidrumu, noņem no karstuma un pakāpeniski iemaisa auksto sviestu. Svarīgi, lai sviests nesasvīstu. Visbeidzot pievieno atlikušo krējumu un saputo. Izveidosies krēmīga mērce. Ja tā nav pietiekami bieza, jāpievieno vairāk sviesta. Beurre blanc mērcei pievieno tvaicētos zirņus un viegli uzkarsē. Nevārīt, citādi tā sarecēsies!

Pasniedz uz šķīvja. Vispirms ravioli, tad pārlej ar mērci, pārkaisa ar ceptām pancetām un pārkaisa ar maurloku eļļu.

Grūtības Porciju skaits Pagatavošanas laiks Kopējais laiks

grūtāk t 425 min60 min