Izvēlieties valsti, uz kuru vēlaties piegādāt preces. Mēs attiecīgi pielāgosim vietni, lai jūs varētu izvēlēties piegādi un apmaksāt pasūtījumu.

Diēta veseliem cilvēkiem

Kā mums vajadzētu ēst , ja esam diezgan veseli

Diēta veselībai un Qi līdzsvaram

To, vai esam veseli vai slimi, ietekmē no senčiem mantotās būtības kvalitāte un spēks, pārtikas un gaisa, ko elpojam, kvalitāte, kā arī to orgānu spēks, kas pārvērtīs pārtiku un gaisu par Qi un asinīm. Pareiza diēta var ievērojami veicināt mūsu veselības saglabāšanu un nostiprināšanu. Saskaņā ar ķīniešu medicīnu liesa ir vissvarīgākais orgāns, kas atbild par pārtikas pārvēršanu Qi un asinīs.

liesas funkcijas saskaņā ar TĶM

S liesa tradicionālajā ķīniešu medicīnā ir galvenais orgāns gremošanas sistēmai un vispārējai veselībai. Tā ir gremošanas sinonīms. Tā ir atbildīga par pārtikas un šķidrumu pārvēršanu Qi un asinīs, kas ir būtiski visām organisma funkcijām. Varētu teikt, ka tas ir mūsu ķermeņa degviela. Vēdere no pārtikas izvilina esenci, kas pēc tam tiek izmantota enerģijas radīšanai un visa organisma barošanai. Tāpēc pareiza liesas darbība ir būtiska, lai saglabātu labu veselību, stipru imunitāti un vispārējo vitalitāti.

Laimīga,Ģimene:,Māte,,Tēvs,,Bērni,Dēls,Un,Meita,Skrējiens,Atpakaļ

Vispārīgi uztura principi veseliem cilvēkiem, lai stiprinātu liesu

Veseliem cilvēkiem ieteicams ēst pietiekami daudz, lietot kvalitatīvu pārtiku un pielāgot uzturu gadalaikiem.

  • Ēdiet īstu pārtiku: Ēdiet dabīgus pārtikas produktus un izvairieties no pārstrādātiem pārtikas produktiem. Tikai īsta pārtika spēj dot organismam to, kas tam nepieciešams. Tikai īsta pārtika satur pietiekami kvalitatīvu Qi.
  • Ēdiet daudzveidīgu uzturu: Jūsu uzturā jābūt daudzveidīgam un sabalansētam, iekļaujot saliktos ogļhidrātus, kvalitatīvas olbaltumvielas un daudz dārzeņu. Ieteicams ēst sezonālus un vietējos pārtikas produktus.
  • Ēdiet termiski apstrādātu pārtiku: Ieteicams ēst termiski apstrādātus ēdienus, tostarp dārzeņus, jo tie ir vieglāk sagremojami un saudzē gremošanas sistēmu. Dārzeņi parasti ir labāk vārīti nekā neapstrādāti. Ieteicama vārīšana, sautēšana un cepšana, nevis cepšana un grilēšana. Tas ir atkarīgs arī no gadalaika.
  • Ēst regulāri: Regulāra ēšana katru dienu vienā un tajā pašā laikā palīdz harmonizēt liesas Qi. Ideālā gadījumā vajadzētu ēst trīs reizes dienā, izvairoties no "pīpēšanas starp ēdienreizēm".
  • Ēdiet mērenas porcijas. Mērens patēriņš palīdz uzlabot gremošanu un uzturvielu uzsūkšanos.
  • Gatavojiet un ēdiet pārdomāti: Ēdiena gatavošana ar mīlestību un rūpību uzlabo tā labvēlīgo iedarbību. Ieteicams veltīt laiku, lai pagatavotu uzturvielām bagātas zupas, buljonus un sautējumus.
  • Izvairieties no apgrūtinošiem ēdieniem: Ēdieni, kas liek justies nogurušam, uzpūstam vai bez enerģijas, nav labvēlīgi. Tās visas ir pazīmes, kas liecina par to, ka tie jūs novājina.

Vispārīgi ieteicamie pārtikas produkti liesas stiprināšanai

  • neitrālas un siltas saldas garšas: Tie ir graudaugi, piemēram, baltie rīsi, auzas, griķi, speltas kvieši, un sakņu dārzeņi, piemēram, burkāni, saldie kartupeļi, ķirbji.
  • Viegli termiski apstrādāti dārzeņi: zaļi lapu dārzeņi un maigi dārzeņi, piemēram, brokoļi un pupiņas, kuriem nepieciešama viegla apstrāde.
  • Olbaltumvielas: augstas kvalitātes olbaltumvielu avoti, piemēram, vistas gaļa, liellopu gaļa, jēra gaļa, zivis, piemēram, makrele un tuncis.
  • Garšvielas: neliels daudzums asu garšvielu, piemēram, sīpolu, ķiploku, svaiga ingvera, kanēļa, muskatrieksta, fenheļa.

Vispārīgi pārtikas produkti, kas noslogo liesu

  • Neapstrādāti un auksti pārtikas produkti: Dārzeņu salāti, neapstrādāti augļi, dīgsti un graudaugu asni, tofu.
  • Mitrumu saturoša pārtika: Saldējums, piena produkti (izņemot nelielu daudzumu sviesta un jogurta), cukurs, šokolāde.
  • Apstrādāti pārtikas produkti: Izvairieties no ēteriem, krāsvielām, konservantiem un ķīmiski modificētiem pārtikas produktiem. Šie pārtikas produkti nesniedz kvalitatīvu un izmantojamu Qi un vājina liesu.
Pārtika,Produkti,Ieteicams,Par,Grūtniecība.,Veselīga,Diēta

Sezonas ēšana tradicionālajā ķīniešu medicīnā (TCM)

Sezonas ēdienkarte TĶM ir ļoti svarīga līdzsvara un veselības uzturēšanai. Katram gadalaikam piemīt savas īpašas enerģētiskās īpašības, kas jāatspoguļo uzturā.

  • Pavasaris. Ieteicams ēst vieglus, svaigus pavasara dārzeņus, piemēram, redīsus, pavasara sīpolus, salātus, visu veidu graudaugus, pākšaugu zirņus, pupas un lēcas, garšaugus, piemēram, pienenes, margrietiņas un nātres, kā arī skābus pārtikas produktus, kas atbalsta aknu Qi.
  • Vasara: Mērķis ir atvēsināt ķermeni un veicināt sirds Qi. Uzturam jābūt atsvaidzinošam un mitrinošam, ieskaitot melones, gurķus, tomātus, jūras aļģes, griķus, kuskusu, kāpostus, bulguru utt. Priekšroka dodama viegli vārītiem vai īsi pagatavotiem ēdieniem.
  • Rudens: Rudens: koncentrējas uz plaušu mitrināšanu un gatavošanos vēsākiem mēnešiem. Ieteicams ēst siltākus ēdienus, piemēram, zupas, sautējumus un sakņu dārzeņus. Arī bumbieri, aprikozes, griķi, kvinoja, rīsi, sēņu pupiņas, spināti, bietes, burkāni un baltie sāļie produkti, piemēram, redīsi, mārrutki un puravi.
  • Ziema: Mērķis ir uzturēt siltumu un stiprināt nieru Qi. Uzturā jābūt daudz barojošiem un sildošiem ēdieniem, piemēram, gaļas buljoniem, sakņu dārzeņiem, sēklām un riekstiem, pākšaugiem un siltām garšvielām, piemēram, ingveram un kanēlim. Priekšroka dodama ilgi vārītiem ēdieniem.

Sezonas TCM uzturs palīdz organismam pielāgoties laikapstākļu izmaiņām un veicina vispārējo harmoniju un veselību.

Klīniskās piezīmes

Ievērojot TĶM uztura principus, mēs varam uzlabot savu veselību ilgtermiņā, palielināt savu izturību pret slimībām un sasniegt labāku dzīves kvalitāti. Uzturs ir atslēga uz ķermeņa un prāta harmoniju, un, to pareizi lietojot, mēs varam sasniegt optimālu veselību un labsajūtu.

Nostipriniet liesu dziedzeri ar buljoniem, kas pagatavoti no gaļas, dārzeņiem un graudaugiem.

Dariet visu proporcionāli. Ķīniešu medicīnas pamatvārds ir "proporcionāli". Jebkura galējība ir problēma. Neēdiet visu laiku vienus un tos pašus ēdienus, ēdiet daudzveidīgi. Dariet un ēdiet visu, ko vēlaties, bet ar mēru.


Praktiski padomi

  • Pārtikas patēriņš: Uztura uzņemšana: gremošanas process sākas mutē, tāpēc ēdiens jāēd rūpīgi. Ēdiet lēni un mierīgi, pievērsiet uzmanību ēdienam un izbaudiet to.
  • Fiziskās aktivitātes: Svarīga ir pietiekama, bet ne nogurdinoša fiziskā aktivitāte. Pārmērīga sēdēšana un domāšana kaitē liesai, tāpēc sēdošs darbs ir ieteicams apvienot ar fiziskām aktivitātēm.
  • - Atpūta un miegs: Svarīgi ir ne tikai kustēties, bet arī pietiekami atpūsties. Centieties pēc iespējas vairāk gulēt pirms pusnakts. Ejiet gulēt tajā pašā laikā un vakarā pārtrauciet aktivitātes.
  • Kontrolējiet savas emocijas: Emocijas palīdz harmonizēt ķermeņa nelīdzsvarotību. Problēmas rodas, ja tās ir pārmērīgas, ilgstošas vai apspiestas. Ļaujiet tām brīvi plūst, vērojiet tās, bet necentieties tās pārāk pieradināt vai tām pakļauties.

Uzturs ir galvenais veselības un Qi līdzsvara uzturēšanas elements. Ievērojot šos principus, mēs varam atbalstīt savu vispārējo veselību un vitalitāti.

Veidojiet labas attiecības - viss iepriekš minētais īpaši neietekmēs jūsu veselību, ja jūs neveidosiet labas attiecības ar apkārtējiem cilvēkiem. Ar savu partneri, bērniem, vecākiem, radiniekiem, darba kolēģiem un apkārtējiem cilvēkiem. Un tas ir vissvarīgākais no visiem noteikumiem.

Kardio, izturības, izturības, vingrinājumi,, izmantojiet, fitnesa, pulksteni un lietotni.

Ēdināšanas plānu piemēri

Uztura plāns liesas stiprināšanai:

- Brokastis: Silta putra ar medu un kanēli.

- Pusdienas: tvaicēti dārzeņi ar rīsiem un vistu.

- Vakariņas: Sarkano lēcu zupa ar burkāniem un ingveru.

Ēdienkarte, lai līdzsvarotu Yin un Yang:

- Brokastis: Silta jasmīnu tēja ar nedaudz medus, pilngraudu maize ar avokado.

- Pusdienas: svaigu dārzeņu salāti ar tofu un sezama sēklām.

- Vakariņas: Tvaicēta zivs ar sakņu dārzeņiem un kartupeļiem.

Secinājums

Ievērojiet pamatprincipus:

  • Ēšanas laikā ievēroiet regularitāti un mieru.
  • sabalansēts uzturs.
  • liesas stiprināšana.
  • Kvalitatīvas pārtikas izvēle.
  • Ēdiena pagatavošana, ņemot vērā enerģētiskās īpašības.
  • Uztura pielāgošana gadalaikiem.
  • Ēst lēni un mierīgi.
  • Regulāra fiziskā slodze.
  • Pienācīga atpūta.
  • Visu darīt saprātīgi.
  • Kontrolējiet savas emocijas.
  • Veidojiet labas attiecības.