Izvēlieties valsti, uz kuru vēlaties piegādāt preces. Mēs attiecīgi pielāgosim vietni, lai jūs varētu izvēlēties piegādi un apmaksāt pasūtījumu.

Ēšana mitrā karstumā (Shi Re)

Ēdināšana mitrā karstumā ( Shi Re)

Attēla apraksts

Mitrs karstums ir mitruma un karstuma kombinācija. Mitrumu vairumā gadījumu rada vājināta liesas funkcija, kas slikti pārveido pārtiku un rada patoloģisku mitrumu. Karstumu var radīt "ugunīga" ēdiena (asa, karsta, cepta, trekna, trekna, alkohola u. c.) lietošana vai arī to var radīt pārmērīgas vai apspiestas emocijas un stresi. Kad šīs divas sastāvdaļas apvienojas, tās rada tā saukto mitro siltumu, ko var salīdzināt ar līmi, kas hermetizē audus. Tas ir līdzīgi Rietumu medicīnas jēdzienam par hronisku iekaisumu.


Dermatīts, ekzēma, ekzēma, alerģija, psoriāze, koncepcija., kaitina, jauna, indiešu, sieviete, skrāpējumiem

Mitra siltuma attēla simptomi

Mitrs siltums aknās un žultspūslī:

  • Spiediena un dedzināšanas sajūta apakšējās ribās.
  • Dzeltens taukains apvalks uz mēles saknes
  • Aizkaitināmība un aizkaitināmība
  • Rūgtums mutē
  • Mitrs ādas iekaisums
  • Slikta dūša
  • Apsārtums un pietūkums dzimumorgānu un cirkšņu zonā
  • Konjunktivīts
  • Smirdīga svīšana
  • Dzelte
  • Pārnešana uz urīnpūsli un nierēm

Ķermeņa virsmas inficēšanās:

  • Nulēna un smaga sajūta galvā
  • Karsta ķermeņa sajūta bez svīšanas
  • nogurums ekstremitātēs līdz muskuļu sāpēm
  • Novājināta imunitāte (Wei Qi)

Ādas un muskuļu uzbrukums:

  • Ekzēma un izsitumi ar dzeltenu šķidrumu
  • Iekaisušas čūlas starp pirkstiem
  • Nieze (ja ir vējš)

Locītavu invāzija:

  • Sāpīga locītavu pietūkums
  • Maigums
  • Asins trūkums aknās
  • Iekšējais vējš no nekontrolētām emocijām
  • Viegla ārējo vēju invāzija novājinātas imunitātes (Wei Qi) dēļ.

iebrukums liesā un kuņģī:

  • Spiediena sajūta krūtīs un vēderā.
  • lipīga sajūta mutē
  • salauzta, noguruma un smaguma sajūta.
  • kašķīgi, smirdīgi izkārnījumi
  • Slikta dūša
  • Smirdīga svīšana
  • Dzeltens urīns
  • Nieze vai dedzināšana anālajā atverē
  • niezoši, dedzinoši izdalījumi

Uztura principi mitrā karstumā

Uztura principi īpaši neatšķiras no tiem, kas attiecas uz diētām, kuru mērķis ir novērst karstumu un izžāvēt mitrumu. Uztura sastāvdaļu proporcijas ir līdzīgas, tikai nedaudz mazāks ogļhidrātu īpatsvars (20-30 %) un vairāk pākšaugu un sojas proteīnu, nevis dzīvnieku olbaltumvielu. Tas, vai neapstrādāta pārtika ir piemērota, ir atkarīgs no mitruma pakāpes. Jāeksperimentē ar dažādām neapstrādātu, termiski apstrādātu un ogļhidrātiem bagātu pārtikas produktu proporcijām.

Vispārīgi principi

  • ēst mazāk un izvēlēties vieglus, vienkāršus ēdienus.
  • Daži neapstrādāti pārtikas produkti un sulas var būt piemēroti
  • Daudz viegli vārītu lapu dārzeņu.
  • Pagatavošanas metode: ātra vārīšana uz pannas, sautēšana, blanšēšana, ilgstoša vārīšana.

Brokoļi, ir, blanšēti, In, vārot, ūdens, In, A, nerūsējošā, tērauda

Ieteicamie pārtikas produkti

  • Kopumā labvēlīgi: griķi, kvieši, mieži, adzuki pupiņas, selerijas, burkāni, spināti, spināti, mangoldi, baklažāni, Ķīnas kāposti, tomāti, brokoļi, zirņi, ziedkāposti, sparģeļi, citroni, dzērvenes, ūdens kreses, rukola, salāti, redīsi, daikons, pākšaugi, sēņu pupiņu un lucernas kāposti, tofu, tempeh, zaļā un melnā tēja, ūdens.
  • Mitram karstumam aknās un žultspūslī: sēņu pupiņas, sēņu pupiņu un lucernas dīgsti, selerijas, jūras aļģes, salāti, tofu, zaļie lapu dārzeņi, šitake sēnes, piparmētru tēja, hrizantēmu tēja, pieneņu tēja.
  • Mitra urīnpūšļa karstuma gadījumā: adzuki pupiņas, sēņu pupiņas, miežu ūdens, selerijas, sparģeļi, atšķaidīta citrona sula, dzērveņu sula, mellenes, arbūzs, pieneņu tēja, zaļā tēja.

Izvairieties no

  • Alkoholam, trekniem un ceptiem ēdieniem, treknai gaļai, olām, sieram, cukuram, koncentrētiem saldinātājiem, šokolādei, ātrajiem ēdieniem, riekstiem un sēklām (īpaši zemesriekstiem), čili pipariem, kanēlim, ingveram, melnajiem pipariem, ķiplokiem, sinepēm, mārrutkiem, kafijai, etiķim, garnelēm, pārmērīgam sāls daudzumam.

Klīniskās piezīmes

  • Izvairieties no diētām, kas veicina mitrumu un karstumu.
  • Nostipriniet liesu ar gaļas, dārzeņu un graudaugu buljoniem.
  • Dodiet priekšroku vārītai diētai, kas papildināta ar tvaicētiem vai blanšētiem dārzeņiem.
  • Nebaidieties pievienot nedaudz asas garšvielas (neapstrādātu ingveru, safrānu, timiānu, rozmarīnu), lai palīdzētu mazināt mitrumu.
  • Noteikti dzeriet pietiekami daudz, lai uzturētu urīnpūšļa darbību.
  • Dārzeņu sulas (neatdzesētas, atšķaidītas ar ūdeni) ir labas karstuma mitrināšanai, bet nepārspīlējiet, lai nesāpinātu liesu.

Receptes

Asaras lapa (Hatomugi, Yi Yi Ren)

Malva ir viens no pasaulē visilgāk kultivētajiem graudaugiem, kam piemīt detoksikējošas un diurētiskas īpašības. Tā palīdz vemšanas, caurejas, gremošanas traucējumu, dzeltenes, dizūrijas, audzēju, mitruma un vēja izraisītu muskuļu un locītavu sāpju, palēnina vēža šūnu augšanu un noņem gļotas.

Darbs's,Tears,Grain,Seed,In,Shape,Of,Hot,Cup

Lachrymation sagatavošana:

  • Iztukšojiet maisiņu ar asaru pilienu uz sausas karstas pannas un cepiet, līdz sajūtat aromātu.
  • Ļauj atdzist un pārlej noslēgtā burciņā.
  • Gatavot 2 reizes dienā vai vismaz reizi dienā.
  • Vārīt 2 ēdamkarotes tējkarotes ar 4 šķēlītēm neapstrādāta ingvera 400 ml ūdens.
  • Kad vārās, samaziniet līdz vājumam un 20 minūtes lēni vāriet uz lēnas uguns.
  • Notecina un izdzer buljonu.
  • Uzglabājiet asaras vēsā vietā un pagatavojiet otru buljonu, kuru vāriet 30 minūtes.


Izmantojiet asaru ūdeni:

  • Izlejiet asaru ūdeni: neizmetiet asaru ūdeni, to var izmantot kā piedevu zupai vai kā garnējumu risoto.