Izvēlieties valsti, uz kuru vēlaties piegādāt preces. Mēs attiecīgi pielāgosim vietni, lai jūs varētu izvēlēties piegādi un apmaksāt pasūtījumu.

Ēšana pie uguns un karstuma

Ēšana pie uguns un karstuma

Karstums organismā var rasties vairākos veidos:
  • Tas var ienākt mūsos no ārpuses kā ārējs klimatisks patogēns, piemēram, pārmērīgi pakļaujoties saules iedarbībai vai uzbrūkot vēja karstumam (izplatīti vīrusi).
  • Tomēr biežāk karstums rodas, lietojot pārāk ugunīgus ēdienus (asus, pikantus, ceptus, alkoholiskos dzērienus) vai pārmērīga stresa, pārpūles vai emociju apspiešanas rezultātā. Stress un emocijas vienmēr galu galā pārvēršas par karstumu organismā.


    Jauna, jauka, skaista, sieviete, ar, roku, ventilatoru, cieš, no, karstuma, un

Attēla simptomi pie uguns un karstuma

Karstums organismā izpaužas kā:

  • Nervozitāte un nemiers
  • Degšana un sarkanas izpausmes uz ādas
  • Dažādi karstuma simptomi un sajūtas
  • Migrēna un dedzinošas acis
  • pārmērīga svīšana
  • Rūgtums mutē un slāpes
  • Vēlme pēc aukstiem dzērieniem
  • Bezmiegs
  • Tumšs urīns un sausi izkārnījumi
  • Sarkana mēle

Vispārīgi ēšanas pie uguns un karstuma principi

  • Pacientiem ar šīm slimībām labvēlīgi ir rūgti, auksti un pikanti ēdieni.
  • Kopumā ieteicams lietot vairāk neapstrādātu pārtiku, īpaši augļus un dārzeņus.
  • Šāda pieeja uzturā nāk par labu arī cilvēkiem ar karstuma lēkmēm un pārmērīgu Jang, pat ja viņiem nav nekādu simptomu.


Akūti karstuma tēli

  • Akūtos karstuma stāvokļos (piemēram, vēja karstuma lēkmē) ir svarīgi sekot līdzi pietiekamai šķidruma uzņemšanai. Vislabāk der augļu un dārzeņu sulas, zāļu tējas un buljoni vai vieglas zupas, ideālā gadījumā siltas vai istabas temperatūrā.
  • Vislabāk izvairīties no atdzesētiem vai ledus šķidrumiem, jo tie var nelabvēlīgi ietekmēt liesu.
  • Vēja un karstuma lēkmju laikā ir nepieciešams atvērt poras (svīšana), lai kaitīgie organismi tiktu izskaloti. Palīdz asa, vēsa un uzmanības novēršanu veicinoša pārtika, piemēram, piparmētra, bumbieri, redīsi, ūdens kreses un kāposti.
  • Izvairieties no sildošiem pārtikas produktiem, piemēram, jēra gaļas, liellopu gaļas, vistas gaļas, vēžveidīgo un sildošām garšvielām.


Hroniski karstuma tēli

  • Nav piemērotas tādas gatavošanas metodes, kas palielina pārtikas produktu karstuma būtību, piemēram, cepšana, cepšana, grilēšana un fritēšana.
  • Ieteicama vieglāka termiskā apstrāde, piemēram, tvaicēšana un ātra cepšana wok pannā.
  • Daži veselīgi neapstrādāti pārtikas produkti ir noderīgi (izņemot kuņģa karstumu), kombinējiet tos ar vārītiem vai viegli blanšētiem pārtikas produktiem.
Gurķu,salāti,ar,redīsiem,un,avokado,krējumu,mērci,un,dillēm

Ieteicamie pārtikas produkti

Parasti karstuma un uguns tuvumā: Selerijas, spināti, mandeles, gurķi, salāti, redīsi, sparģeļi, baklažāni, kāposti, Ķīnas kāposti, tomāti, brokoļi, ziedkāposti, cukini, āboli, bumbieri, kantalupa, baklažāni, kvieši, mieži, tofu, tempeh, sojas piens, jogurts, sēņu pupiņu un lucernas asni, jūras aļģes, spirulīna, krabju gaļa.

Karstam vēderam: rīsi, mieži, auzu putra, banāni, avokado, gurķi, spināti, salāti, rukolas, ūdens kreses, kāposti (vārīti vai sulas), tofu, sojas piens, jogurts.

Aknu drudzis: Selerijas, rāceņi, baltie redīsi (daikon), jūraszāles, salāti, pienenes, gurķi, ūdens kreses, ūdensrozes, baklažāni, tofu.

kreses, āboli, bumbieri, persiki, zemenes, citrons, redīsi, ķirbji, kāposti, ziedkāposti, ziedkāposti, spināti, mandeles, ūdens kreses.

Karstām asinīm: baklažāni, spināti, mandeles, mandeles, dārza mandeles, spināti, kaki, citrons, selerijas, salāti, olīvas.

Aizliegtie pārtikas produkti

Viss, kas ir karsts, pikants, cepts, cepts, grilēts un pikants: čilli, kanēlis, ingvers, karijs, melnie pipari, ķiploki, sinepes, mārrutki, kafija, šokolāde, karsētas augu eļļas, sarkanā gaļa (īpaši jēra gaļa), vistas gaļa, cietais alkohols, sarkanais vīns, etiķis, garneles, garneles, garneles, siers, olas, pārmērīgs sāls, zemesrieksti.

Klīniskās piezīmes

  • Rūpējieties par savām emocijām, izmēģiniet meditāciju, jogu, Tai Ji, Qi Gong vai elpošanas vingrinājumus.
  • Pirms gulētiešanas pagatavojiet melisas tēju.
  • Ja jūtat karstumu un sliktu dūšu vai sliktu dūšu, pirms katras ēdienreizes dzeriet graudaugu buljonu, kas pagatavots no jamsiem.
  • Ja jūtat dedzinošu sajūtu un nejūtat sliktu dūšu, un ēdiens neceļas, pagatavojiet graudaugu buljonu no baltajiem griķiem.

Receptes

Labības buljona recepte

Mums ir nepieciešams:

  • Vajadzīgs: 2 ēdamkarotes graudaugu buljona.
  • 1 l ūdens
  • šķipsniņa sāls


Procedūra:

  • Uzkarsē graudaugus ar ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un noņem, vāra 2 stundas un tad pasniedz.

Tīrs, zivis, buljons, iekšā, kastrolis, augšā, skats